10 års-festival
Nyfiket på Rättviks Gammelgård
Öppettider Kafé
vilka är nyfiket?

10 års-festival


I år fyller Nyfiket 10 år, det vill vi fira med festival 18 juli!


Vi kommer att samla ihop det bästa från det senaste decenniet med favoritartister, dans i ladan och mathantverk från producenter från trakten. Dessutom säger ju ingen nej till ett dopp i Siljan eller spontanjam på gårdstunet.


Ale Möller trio
Fågelvägen
Kolonien
Hazelius Hedin
Sofie Livebrant
Kvartett
Berättarstund i Kolarkojan
Nyfikets lokala och ekologiska mat
Mathantverk från lokala producenter
Guidning av Gammelgården

Folkdans
Lindy hop
Interaktiv barnteaterföreställning
fī mā bayn - performance art


BILJETTER
Festivalbiljett förköp: 250 kr
Festivalbiljett förköp reducerat pris (ungdom under 18/student/pensionär/arbetslös): 140 kr
Barn 12 år och under: gratis

Biljetterna köper du på billetto.se 


Biljetter säljs online fram till dagen innan. Kvarvarande biljetter säljs i dörren, betalning med swish eller kontanter.

PÅ SCEN


Ale Möller trio
Sveriges bästa och mesta multimusikant, grammisnominerade Ale Möller, möter Mats Öberg, pianisten och keyboardspelaren, som kan och spelar vad som faller honom in. Trion fullbordas med Olle Linder ännu en multiinstrumentalist från den svenska folkmusikens elitserie.
www.alemoller.se

Fågelvägen
Fågelvägen är ett indiepop-band som kombinerar elektroniska och organiska element som skapar en unik ljudbild som får dig att vilja dansa, skratta, gråta och ha mer. Bandet utgörs av de fyra vännerna Tulda, Wendela, Jonathan och Tomas.
www.fagelvagenmusic.com

Kolonien
Kolonien är ett familjeband. Tre kusiner och en granne som startade redan i tonåren som Dylan-inspirerat protestband i den svenska miljörörelsen. Med gemensamma rötter i den svenska folkmusiken har Kolonien ständigt brutit ny mark, med samhället och politiken som en central del i text och musik. Det var under en turné på Zanzibar som bandet fann den
karaktäristiska ljudbild de successivt gjort till sin egna folk & roots-musik. Under 2018 tog Kolonien ett stort kliv in på den  internationella världsmusikscenen med turné i USA med utsålda föreställningar, spelade i Kanada, England, Sydafrika och runt om i Skandinavien.
kolonien.nu

Hazelius Hedin
Här förenas två av Sveriges mest etablerade folkmusiker i en komplett och färgstark duo. Med bländade musikalitet, vacker flerstämd sång och tufft driv framförs svensk folkmusik, danslåtar och visor, på ett sätt som lever kvar hos publiken länge efter konserten. De har skördat stora framgångar både på den svenska och internationella folkmusikscenen.
hazeliushedin.com

Sofie Livebrant Kvartett
Sofie Livebrant kommer till Rättvik med sina sånger och tillsammans med en fantastisk kvartett bestående av Lisa Långbacka ackordeon, Lisa Rydberg fiol och Elin Forkelid saxofoner framför de en sprudlande konsert - To Imagination - som hyllar kreativiteten, med hälsningar från geniförklarade poetissor som Emily Dickinson, Jeanette Winterson, Emily
Bronté m fl.
sofielivebrant.com

Berättarstund i Kolarkojan om folktro i Rättvik med Sid Jansson
Orbergs Keste och hennes besvansade medsystrar m fl


Folkdans
Socialdans till lajvmusik av duon Hazelius Hedin.


Interaktiv barnteaterföreställning
En interaktiv dans- och teaterföreställning som bjuder in publiken i TV-spelens fartfyllda värld. Det blir roliga uppdrag, ljudeffekter och elektronisk musik. Men också svåra val som kräver mod och empati. För 6-9 år, men kan passa fler åldrar.


BOENDE
Festivalgäster rekommenderas Siljans camping www.siljansbadet.se
Stiftsgården stiftsgardenrattvik.se som båda ligger på gångavstånd
eller annat som finns i Rättvik.

Arrangeras i samarbete med Studiefrämjandet och Musikverket.

nyfikets historia 10 år
kolonien konsert i rättvik
Ale möller trio folkmusik konsert
Fågelvägen indie-pop band
Hazelius hedin folkmusik duo
Sofie Livebrant kvarett konsert