Program
Nyfiket på Rättviks Gammelgård
Öppettider Kafé

Konserter och aktiviteter


Sommaren 2019 fyller vi programmet med konserter med Ethno, MiiLA, Daniel Onyango: Nyatiti Stories, Bäckafall, RÅNDA, Kompania Pergamos och Cosmetisk Heesvijk, och en temadag om bin, en viskväll, en familjedag med barnföreställning, en lindy hop-kväll med livemusik av Jazz in time och en klädbytardag. Mer info om alla event finns på facebook.se/nyfiketrattvik. Välkomna!


PS. Ni har väl inte missat att vi också arrangerar festival den 18 juli? Mer info finns under fliken "10 års-festival"!

Köpa biljett


För konserterna i Sturladu behöver du biljett. Den förköper du lättast via Billetto, som är öppet till och med 4 timmar innan konserten. Därefter kan du i mån av plats köpa i vår kafékassa från två timmar innan konserten.


billetto.se/nyfiket

Temadag: Rädda bina!

    18/6 kl 12

Med besök från Rättviks naturskyddsförening bygger vi bihotell, kör tipspromenad och skådar arter på blomsterängen. För stora och små! Aktiviteter från kl 12-16.

Familjedag med barnföreställning

    27/6 kl 12

Familjedag tema skogsväsen på Nyfiket! Fiske i trollsjön, pyssel och lekar – och allt avslutas på bästa sätt med barnföreställningen Lilla trollet Skrutt kl 14.

MiiLA

    1/7 kl 16:30

Med piano, dragspel, elektroniska trummor och stämsång blandas folk och pop i en medryckande atmosfär när trion MiiLA intar

Sturladu.

Bäckafall

    9/7 kl 14

Influerade av världen, med klangbotten i svensk spelmanstradition, framför de egenkomponerad och traditionell musik.

Viskväll med Ernerot & Antreski

    25/9 kl 19

Sixten Ernerot och Johannes Antreski bjuder in till en resa genom den svenska vishistorien, från folkvisor via Evert Taube och 70-talets progg till våra dagar.

Ethno

    29/6 kl 13

Några av deltagarna på folkmusiklägret Ethno, som för 30:e året i rad lockar unga musiker från hela världen till Rättvik, kommer till Nyfiket med en unik konsert.

Daniel Onyango: Nyatiti Stories

    2/7 kl 14

En fascinerande blandning av kenyansk folkmusik och jazz framförd bl a på det traditionella instrumentet Naytiti. Med musiker från Kenya och Sverige.

RÅNDA

    11/7 kl 16

Med inspiration från folkmusiken har RÅNDA väckt något nytt till liv på indiemusik-scenen i Sverige, och nu återvänder de till sina hemtrakter för att spela i Sturladu!

Festival

    18/7, hela dagen från kl 11

Sommaren 2019 fyller vi 10 år och det vill vi fira med er på Gammelgården! Vi samlar ihop det bästa från det senaste decenniet med favoritartister (som Ale Möller Trio, Kolonien, Fågelvägen, Hazelius Hedin och Sofie Livebrant Kvartett), dans i ladan och matmarknad med lokala producenter. Se mer under fliken "10 års-festival" i menyn! Välkomna!

Klädbytardag

    3/8 kl 11

Byteshandel är den bästa handeln! Inlämning

kl 11-12 och byte kl 12-15. För varje plagg du tar med har du möjlighet att byta till dig ett nytt. Max 10 plagg/person.

Lindyhopkväll med Jazz in time

    24/7 kl 18

Kom och dansa Lindy hop! Prova på-kurs kl 18, och därefter socialdans kl 19 till livemusik av bandet Jazz in time. Ta på oömma dansskor då dansen sker på träplank.

Kompania Pergamos

    25/7 kl 16

Kvintetten Kompania Pergamos kraftfulla, lustfyllda och stämningsfulla folkmusik från mellanöstern och medelhavsöarna tar plats i Sturladu.

Cosmetisk Heesvijk

    6/8 kl 14

Duon gör säregna tolkningar av Cornelis Vreesvijk genom vågade blandningar av genrer och sound som täcker allt mellan blues, pop, folk och ambienta ljudlandskap.