Kafé
Nyfiket på Rättviks Gammelgård
Öppettider Kafé

Kafé Nyfiket


På Nyfiket i Rättvik serveras fika och mat med smaken och känslan i första rummet. Det ska kännas bra i munnen, magen och hjärtat att äta hos oss.


Lagat i köket på Gammelgården på ekologiska och närodlade varor serverade direkt ut på innergårdens tun där du kan sätta dig bland syrenbuskar, se svalorna flyga och uppleva den ombonade känslan av flera sekel gamla timmerväggar. Kanske kommer du precis i tid för en av våra lunchkonserter då tunet fylls av musik. Är vädret ruggigt finns det sittplatser inne i stugorna.


Här finns något för alla smaker från olika mjuka kakor och kanelbullar till smörgåsar och tutul eller en glass i solen. För den hungriga serverar vi dagens lunch kl 11.30 – 15. Skölj ner det med en kopp av vår Rättvisemärkta-krav kaffe eller ett glas saft.

konsert på Gammelgården i Rättvik
Nyfikets kafé med dagens lunch
kaffe på uteserveringen
fika på uteserveringen på Nyfiketstängt för säsongen

öppnar 13 jun 2020

öppettider i sommar: kl 11-17

länk: Hitta hit
länk: Läs om våra lokala producenter
länk: Läs om vår filosofi
nyfikets historia

Lokalt, eko och reko


Vi använder i första hand lokalt producerade råvaror. Så mycket som möjligt från närområdet i Rättvik och ovan Siljan, och annars från övriga Dalarna. Vi vill stödja lokala producenter och uppmärksamma fler på den kvalitet och mångfald av produkter som finns lokalt.


Majoriteten av våra råvaror är ekologiska. Där i bland vårt KRAV- och Rättvisemärkta kaffe, grönsaker, mjöl samt ekologiska mejeriprodukter.

Specialkost?


Vi har alltid veganska, glutenfria eller laktosfria alternativ bland kakor och mackor. Dagens lunch är alltid vegetarisk, och oftast går det även att få en allergivänlig eller vegansk variant. Prata med oss i personalen så löser vi det.


Eftersom vi bakar allt i samma kök så kan vi inte garantera att vår mat inte innehåller spår av gluten/nötter/mjölk/annat vi brukar.