Om Oss
Nyfiket på Rättviks Gammelgård
Öppettider Kafé

Vilka är vi?


Nyfiket drivs av den ideella kulturföreningen KAOS (som står för Kultur Ansvar och Skaparglöd) som består av ett gäng ungdomar från hela landet.


Vi tror på att förändra genom att göra och därför driver vi Nyfiket här på Gammelgården. Genom kafé, konserter och hantverksbutik försöker vi skapa en plats där gammal kultur som finns här kan möta ny kultur från andra hörn i världen. Genom att göra kulturarvet tillgängligt för fler gör vi det också levande och bidrar till att skapa mångfald.


Vi älskar mat och känner ett ansvar för det vi serverar. Därför lagar vi nästan allt från grunden i köket här på Gammelgården av råvaror av hög kvalitet som är ekologiska och närproducerade.


Vi är här i Rättvik för vi vill vara med och skapa en levande landsbygd och tror på ett Sverige där alla delar av landet lever. Att i så stor utsträckning som möjligt handlar av lokala producenter handlar lika mycket om det, som ett miljötänk om att vi ska slippa transportera mat långa sträckor.


Ett levande land, en välmående jord och människor som lever bra liv och får uppleva massa kultur. Det är vad vi vill.

Rättviks gammelgården ovanifrån med utsikt över siljan
vilka är nyfiket?
nyfikets historia 10 år

Rättviks Hembygdsförening


Nyfiket hade inte varit möjligt utan Rättviks Hembygdsförening (RHF). RHF äger och förvaltar Gammelgården, där vi arrenderar kaféavdelningen.


Är du mer nyfiken på Gammelgården så går det att läsa mer om det på Hembygdsföreningens hemsida.

Vi har dessutom ovärderlig support av alla våra samarbetspartners:

Studiefrämjandet, Rättviks kommun, Folkmusikens Hus, RFoD, Kulturrådet, Folk You, Dalapop, Musik vid Siljan samt alla våra lokala leverantörer.

Möte i Jäspö stugan för kulturföreningen KAOS