Vi älskar mat och känner ett ansvar för det vi serverar. Därför lagar vi nästan allt från grunden i köket här på Gammelgården av råvaror av hög kvalitet som är ekologiska och närproducerade.
Vi vill vara med och skapa en levande landsbygd och tror på ett Sverige där alla delar av landet lever. Att i så stor utsträckning som möjligt handla av lokala producenter handlar lika mycket om det, som om ett miljötänk om att vi ska slippa transportera mat långa sträckor.

Vi tror också på varandra. Nyfiket drivs som en platt organisation, vilket innebär att kaféet inte har någon chef. Istället är ansvaret delat av alla.
Under våren arbetar vi ideellt med att tillsammans planera och bestämma allt som har med Nyfiket att göra. När vi sedan väl slår upp portarna till kaféet i början av juni turas vi om med kaféets alla sysslor och lär av varandra.

Ett levande land, en välmående jord och människor som lever bra liv och får uppleva massa kultur.
Det är vad vi vill.

RÄTTVIKS HEMBYGDSFÖRENING


Nyfiket hade inte varit möjligt utan Rättviks Hembygdsförening (RHF). RHF äger och förvaltar Gammelgården, där vi arrenderar kaféavdelningen.


Är du mer nyfiken på Gammelgården så går det att läsa mer om den på Hembygdsföreningens hemsida genom att klicka på ikonen nedan.

SAMARBETSPARTNERS

Vi har dessutom ovärderlig support av alla våra lokala leverantörer och våra samarbetspartners: