SAMARBETSPARTNERS

Vi har dessutom ovärderlig support av alla våra lokala leverantörer och våra samarbetspartners:

RÄTTVIKS HEMBYGDSFÖRENING


Nyfiket hade inte varit möjligt utan Rättviks Hembygdsförening (RHF). RHF äger och förvaltar Gammelgården, där vi arrenderar kaféavdelningen.


Är du mer nyfiken på Gammelgården så går det att läsa mer om den på Hembygdsföreningens hemsida genom att klicka på ikonen nedan.

VILKA ÄR  VI?


Nyfiket drivs av den ideella kulturföreningen KAOS (Kultur Ansvar och Skaparglöd) som består av ett gäng ungdomar från hela landet.


Vi tror på att förändra genom att göra och därför driver vi Nyfiket här på Gammelgården. Genom kafé, hantverksbutik, konserter och andra evenemang försöker vi att skapa en plats där gammal kultur som finns här kan möta ny kultur från andra hörn av världen. Vi vill att kulturarvet ska vara levande och tillgängligt för många.


Vi älskar mat och känner ett ansvar för det vi serverar. Därför lagar vi nästan allt från grunden i köket här på Gammelgården av råvaror av hög kvalitet som är ekologiska och närproducerade.


Vi är här i Rättvik för att vi vill vara med och skapa en levande landsbygd och tror på ett Sverige där alla delar av landet lever. Att i så stor utsträckning som möjligt handla av lokala producenter handlar lika mycket om det, som om ett miljötänk om att vi ska slippa transportera mat långa sträckor.


Ett levande land, en välmående jord och människor som lever bra liv och får uppleva massa kultur. Det är vad vi vill.