KÖPA BILJETT


I år behöver du förboka biljett till alla våra event, inte bara betaleventen. Biljetter förköper du lättast via Billetto, som är öppet till och med 4 timmar innan evenemangets start. Därefter kan du i mån av plats köpa biljett i vår kafékassa från två timmar innan konserten.


billetto.se/users/nyfiket

SOMMARENS PROGRAM 2021

SISTERS OF INVENTION & SYMBIO

TISDAG 29/6 KL 16.00


Den nybildade dubbelduon Sisters of Invention och Symbio bjuder in till konsert fylld av modern folkmusik och sårbar dansant jazz genom sång, saxofon, vevlira, dragspel, trumset och elektronik. Var för sig har de turnerat intensivt, vunnit priser och släppt flera kritikerrosade album.

KORTFILMSVISNING

TORSDAG 1/7 KL 14.00


Välkomna på kortfilmsvisning!
Se uppmärksammade och prisbelönta kortfilmer från hela Sverige med teman som skog, dans, identitet, landsbygd och miljö. Visningen är uppdelad i två delar med tre filmer i varje pass med möjlighet till fikapaus emellan. Gratis inträde.

SARA PARKMAN & HAMPUS NORÈN

TISDAG 6/7 KL 20.00


Sprunget ur ett behov av musikalisk lek, helighet och att göra upp med sig själv, sitt arv och sina längtor utforskar Sara Parkman tillsammans med Hampus Norén kristendomens kulturella såväl som musikaliska arv genom distade tramporglar, minimalism och evighetspolskor.

THE ETHNOTES & FILMVISNING

TORSDAG 8/7 KL 14.00


Som en del av Stämmoveckan bjuder Nyfiket i samarbete med Folkmusikens Hus in till konsert med The Ethnotes och en efterföljande filmvisning av dokumentären Från Nairobi till Rättvik. Gratis inträde.

TRIO ROP & GARD NERGAARD

TISDAG 13/7 KL 16.00


Gammal folktradition får nytt liv när Trio Rop med lekfullhet bjuder på kraftfulla toner där berättandet står i centrum. Gard bjuder på högtsvävande kompositioner som vävs in i historier från resor och möten i en originell vidareföring av den sydnorska traditionen.

INSTÄLLT LAMINE & FANTA

TORSDAG 15/7 KL 16.00


Duetten Lamine Cissokho & Fanta Yayo är mötet mellan en senegalesisk koramästare och en guineansk diva. Tillsammans bjuder de på fantastiska toner från den västafrikanska musik-traditionen.

MIDDAGSSITTNING

SÖNDAG 18/7 KL 19.00


Välkomna att avnjuta en tvårätters middag i Sturladu! Ni serveras huvudrätt som består av flera vegetariska smårätter, samt efterrätt med kaffe. Rätterna lagas med fokus på svenska råvaror i säsong, lokala matproducenter, kreativ matlagning och spännande smaker.

IDA MEIDELL & JOHAN HEDIN

TISDAG 20/7 KL 14.00


I ett innerligt samspel tar duon Ida Meidell Blylod och Johan Hedin med oss på en resonant musikupplevelse, från 1700-talet fram till idag.

Med toner från barockviolin och nyckelharpa ger de gamla låtar nytt liv. Välkomna till en kväll i folkmusikens tecken!

SKOGSDAG MED FILMVISNING

TORSDAG 22/7 KL 12.00-17.00


Kom och se den hyllade dokumentärfilmen Om Skogen med visning kl 14, lyssna till lokala miljö- och skogsorganisationer, träffa filmskaparna Peter Magnusson och Ewa Cederstam och testa dina kunskaper i en tipspromenad om Sveriges skogar. Gratis inträde.

FAMILJEDAG MED KRÅKSPARK OCH JULIA

TORSDAG 29/7 KL 12.00-16.00


En dag för hela familjen med pyssel och roliga aktiviteter! Målarworkshop med Julia Hellgren kl 13 och upplevelseföreställningen Den lilla och havet med Kråkspark kl 14.

BINGSJÖSTÄMMAN I VR

TISDAG 10/8 KL 14.00


Testa VR-glasögon eller titta på vår filmduk och förflytta dig tillbaka till myllret av dans och musik
från tidigare års stämmor. Filmen introduceras av regissören Axel Grigor och folkmusikern Totte Mattsson. Gratis inträde.

MIDDAGSSITTNING

TORSDAG 12/8 KL 19.00


Välkomna att avnjuta en tvårätters middag i Sturladu! Ni serveras huvudrätt som består av flera vegetariska smårätter, samt efterrätt med kaffe. Rätterna lagas med fokus på svenska råvaror i säsong, lokala matproducenter, kreativ matlagning och spännande smaker.