COVID-19


Vi följer folkhälsomyndighetens rekommendationer och uppmanar alla att hålla avstånd från varandra och hålla god handhygien. Om du är sjuk ber vi dig att stanna hemma.


Publiken kommer att spridas ut så att du bara sitter nära ditt eget sällskap.


Alla event kräver förbokade biljetter och vi kommer att tillhandahålla 45 biljetter till varje event. 

KÖPA BILJETT


I år behöver du förboka biljett till alla våra event, inte bara betaleventen. Det kommer att finnas max 45 biljetter till varje event. Biljetter förköper du lättast via Billetto, som är öppet till och med 4 timmar innan konserten. Därefter kan du i mån av plats köpa biljett i vår kafékassa från två timmar innan konserten.


billetto.se/nyfiket

SOMMARENS PROGRAM

GKN5

7/7 kl 16


Guro Kvifte Nesheim Kvintett sätter norsk hardingfele-musik i ett nytt sammanhang och visar att den har en självklar plats i vår moderna tid. Klarinett, nyckelharpa, gitarr, slagverk, Hardingfela och Hardanger D’amore.

JOHANNES OCH SIXTEN

4/7 kl 14


Sånger till kaffet! Johannes Antreski och Sixten Ernerot spelar och sjunger visor av bland annat Evert Taube, Joe Hill och Cornelis Vreeswijk och dessutom lite egna hits. Det bjuds på allt från skratt till gåshud. Kom och sjung med!

KVIGA

14/7 kl 14 & kl 16


Lommen slår, hammaren klingar mot städet; i fjärran hörs gruvan spränga sig ned i berget. I tomrummet däremellan hördes musiken. En föreställning med arbetsmusik av trion Kviga. Konsert kl 14 och visstuga kl 16.

FAMILJEDAG

16/7 kl 12–16


En dag för hela familjen med bland annat fiskedamm, pyssel och möjlighet att så fröer. Måla djur i akvarell med Elin Alm Rosenblad kl 13. Den interaktiva barnföreställningen Väx upp! med Kråkspark kl 14.

CATS AND DINOSAURS

23/7 kl 16


Swingkollektivet Cats and Dinosaurs har fötterna stadigt planterade i swingtraditionens radikala bakvatten. Konserten kommer att bjuda på sväng och lekfullhet, humor och allvar, dansmusik och samhällskritik.

MOD / VEMOD

6/8 kl 15


Med grunden i den nordiska folkmusiken spelar Vega Nordkvist på viola och Klara Källström på cello fram en klangvärld av dova, djupa färger och en lek med grooves och kompmönster. Lika delar mod som vemod.

MIRJA PALO

9/7 kl 16


Med rötterna i norrbottnisk folksångstradition influerad av finno-ugriska uttryck, poesi och spoken word utforskar Mirja Palo på kantele, med sin röst och med hjälp en looppedal idén om den norrbottniska själen och vårt förhållande till naturen.

MIDGREN/SKROBE/QUARTEY

7/7 kl 16


Tre musiker, tre generationer, tre temperament som möts i ett samspel präglat av både sväng och intimitet, lek och allvar. Med fiol, slagverk och mandola/gitarr tar de sig an både ny och gammal repertoar grundad i den svenska folkmusiken, men med inslag från andra stilar och traditioner, vilket hörs i de färgstarka och klangrika arrangemangen.